Ariana Korent in Anja Blazina edini slovenski zmagovalki letošnjega mednarodnega turnirja Forza Cup

Torek, 4. december 2018

Eden izmed večjih organizacijskih izzivov za medvoški badmintonski klub, mednarodni mladinski turnir Forza Cup Youth Open, je minuli vikend v pestre barve in hrupno dogajanje odel medvoško športno dvorano. Rekordno število prijav, široka mednarodna udeležba in močna konkurenca so dejavniki, ki nam bodo po letošnjem turnirju ostali v spominu. In pa, seveda, vrhunski rezultat naših dveh mladih mojstric perjanice, ki sta, postavljeni ob bok mednarodni konkurenci, znova dokazali, da tudi pri nas kujemo športnike najvišjega kova.

Petkovega tekmovalnega dne smo se v BK Ljubljana udeležili s kar 10 tekmovalci, kar je lepa in hvale vredna številka. Po medvoškemu parketu, ki je sicer, že tradicionalno, nudil približno toliko oprijema, kot nekoliko slabše »speglan« hokejski ring, so tokrat ravnotežje lovili: Anja Blazina, Ariana Korent, Lucia Bremec, Anja Jordan, Zoja Novak, Gašper Debevec, Nal Pale Stankov, Gašper in Peter Trobec ter Peter Kotnik. V kategoriji posamezno so se izven stadija skupin tokrat uspela prebiti le dekleta: Anja Jordan, Ariana Korent ter Anja Blazina. V igri dvojic pa so bili tudi fantje nekoliko bolj uspešni, saj sta Gašper Trobec in Peter Kotnik z lepo igro dvojic dosegla četrtfinale.

Vidnejše rezultate pa tudi tokrat vseeno beležimo po zaslugi nežnejšega spola, v kolikor ta pridevnik, ob divjem udrihanju loparjev naših deklet sploh še pomensko ustreza. Anja Jordan je v četrtfinalu naletela na (tistega dne) nerešljivo uganko, Poljakinjo Julio Piwowar, ki ji (kljub nedvomno zelo prijetno zvenečemu priimku, op.prev.), ne bomo kmalu pozabili, da je iz turnirja izločila naš prvi ženski lopar v klubu.

Mlajša dekleta pa so poletela nekoliko dlje: Anja Blazina je kar dvakrat dosegla uvrstitev v nedeljski tekmovalni dan in sicer v kategoriji posameznic ter, v tandemu z našo Ariano, tudi v kategoriji dekliških parov do 13 let. V polfinalnem obračunu je Anja tokrat morala, v dveh setih, priznati premoč Poljakinji Kingi Stokfisz. Precej močnejši in izkušenejši ter nenazadnje tudi starejši nasprotnici se je Anja sicer dobro zoperstavila in nekaj časa celo sledila njen tempo, potem pa jo je plima nasprotničine neomajne napadalne igre počasi odnesla. Ne glede na omenjeno plimo pa je Anja vseeno napela vse moči in tako »priplavala« na odlično končno tretje mesto v mednarodni konkurenci, večinoma starejših deklet.

V kategoriji dvojic pa sta dekleti tokrat uspeli zbrati pogum, koncentracijo in tisto nekaj športne sreče, ki je potrebna za vzpon na najvišjo stopničko zmagovalnega odra. V finalu sta se prek mreže srepo spogledali s Poljsko navezo Jochacy/Niczyporuk in ju, v treh napetih setih, ki so sledili, nadigrali tehnično in taktično ter tako postali edini slovenski zmagovalki letošnjega medvoškega mednarodnega turnirja Forza Cup.

Zlato odličje so našima dekletoma okoli vratu poveznili na koncu treh zelo dolgih tekmovalnih dni, ki so (trener tiho upa) jasno nakazali, zakaj poleg odličnih šprinterskih sposobnosti in, recimo… MALE BRISAČE ZA OB IGRIŠČE, PORKA MADONA DUŠ, ZA KATERO SEM ŽE STO IN SEDEMNAJSKRAT POVEDAL, SAJ NE PIŠEM MEJLOV V PIGMEJŠČINI!!!...se opravičujem…, nujno potrebujemo tudi vaje za vzdržljivost.

Čestitke vsem našim borcem,

Matjaž

 

Galerija fotografij

Ariana Korent in Anja Blazina edini slovenski zmagovalki letošnjega mednarodnega turnirja Forza Cup
Ariana Korent in Anja Blazina edini slovenski zmagovalki letošnjega mednarodnega turnirja Forza Cup
Ariana Korent in Anja Blazina edini slovenski zmagovalki letošnjega mednarodnega turnirja Forza Cup
Ariana Korent in Anja Blazina edini slovenski zmagovalki letošnjega mednarodnega turnirja Forza Cup
Ariana Korent in Anja Blazina edini slovenski zmagovalki letošnjega mednarodnega turnirja Forza Cup
Ariana Korent in Anja Blazina edini slovenski zmagovalki letošnjega mednarodnega turnirja Forza Cup

Zavarovalnica Triglav, d.d.


 

 

Naša spletna stran uporablja piškotke, ki se naložijo na vaš računalnik. Ali se za boljše delovanje strani strinjate z njihovo uporabo?

Več o uporabi piškotkov

Uporaba piškotkov na naši spletni strani

Pravna podlaga

Podlaga za obvestilo je spremenjeni Zakon o elektronskih komunikacijah (Uradni list št. 109/2012; v nadaljevanju ZEKom-1), ki je začel veljati v začetku leta 2013. Prinesel je nova pravila glede uporabe piškotkov in podobnih tehnologij za shranjevanje informacij ali dostop do informacij, shranjenih na računalniku ali mobilni napravi uporabnika.

Kaj so piškotki?

Piškotki so majhne datoteke, pomembne za delovanje spletnih strani, največkrat z namenom, da je uporabnikova izkušnja boljša.

Piškotek običajno vsebuje zaporedje črk in številk, ki se naloži na uporabnikov računalnik, ko ta obišče določeno spletno stran. Ob vsakem ponovnem obisku bo spletna stran pridobila podatek o naloženem piškotku in uporabnika prepoznala.

Poleg funkcije izboljšanja uporabniške izkušnje je njihov namen različen. Piškotki se lahko uporabljajo tudi za analizo vedenja ali prepoznavanje uporabnikov. Zato ločimo različne vrste piškotkov.

Vrste piškotkov, ki jih uporabljamo na tej spletni strani

Piškotki, ki jih uporabljamo na tej strani sledijo smernicam:

1. Nujno potrebni piškotki

Tovrstni piškotki omogočajo uporabo nujno potrebnih komponent za pravilno delovanje spletne strani. Brez teh piškotov servisi, ki jih želite uporabljati na tej spletni strani, ne bi delovali pravilno (npr. prijava, nakupni proces, ...).

2. Izkustveni piškotki

Tovrstni piškotki zbirajo podatke, kako se uporabniki vedejo na spletni strani z namenom izboljšanja izkustvene komponente spletne strani (npr. katere dele spletne strani obiskujejo najpogosteje). Ti piškotki ne zbirajo informacij, preko katerih bi lahko identificirali uporabnika.

3. Funkcionalni piškotki

Tovrstni piškotki omogočajo spletni strani, da si zapomni nekatere vaše nastavitve in izbire (npr. uporabniško ime, jezik, regijo) in zagotavlja napredne, personalizirane funkcije. Tovrstni piškotki lahko omogočajo sledenje vašim akcijam na spletni strani.

4. Oglasni ali ciljani piškotki

Tovrstne piškotke najpogosteje uporabljajo oglaševalska in družabna omrežja (tretje strani) z namenom, da vam prikažejo bolj ciljane oglase, omejujejo ponavljanje oglasov ali merijo učinkovitost oglaševalskih akcij. Tovrstni piškotki lahko omogočajo sledenje vašim akcijam na spletu.

Nadzor piškotkov

Za uporabo piškotkov se odločate sami. Piškotke lahko vedno odstranite in s tem odstranite vašo prepoznavnost na spletu. Prav tako večino brskalnikov lahko nastavite tako, da piškotkov ne shranjujejo.

Za informacije o možnostih posameznih brskalnikov predlagamo, da si ogledate nastavitve.

Upravljalec piškotkov

Badminton klub Ljubljana